Bio

Introductie

Al vroeg was Sven Driesen (Qrittix) betrokken in de muziekscene. Hij luisterde dagelijks naar verschillende stijlen op de radio en (toen de tijd) diskman. Het luisteren naar muziek kon hem nooit vervelen. Al gauw begon hij met draaien op verjaardagen en bruiloften. Na een aantal jaar vond hij ook het produceren uit en zo belande hij achter de pc en produceerde hij track na track. Altijd leergierig en altijd uit om zichzelf te verbeteren is waar hij voor gaat. Hij heeft ondertussen met meerdere artiesten samen gewerkt onder andere Bonnie Legion, Brian perrett, Daniel Diego, B-Funky, Victor Porfidio, HugotheDuke, James Stefano en nog vele anderen! Qrittix is vastberaden de top te berijken en zal er ook alles aan doen om dat waar te maken.

 

A New Generation EP

28 – 02 – 2012.. De datum dat Qrittix zijn eerste officiële EP samen met Bonnie Legion released. Geen label’s kwamen hier aan te pas, alleen bloed, zweet en tranen! Veel hard werk heeft de EP aardig op de kaart gezet in de US. Na het redelijke succes van deze release heeft Qrittix nog meerdere platen uitgebracht als Free download samen met Bonnie, waar onder ook een aantal pop en hip hop tracks! ook heeft Bonnie de vocalen mogen inzingen van de track die is uitgezonden op de Slam academy!

 

Slam Academy

 

16 – 11- 2013.. Dit is de datum dat er voor Qrittix veel veranderde. De Slam!Academy was voor hem een echte eye opener. Hier ontmoette hij Vincent, Sjoerd en Rutger (Royart, Suyano en Regtur check hun uit!) en kreeg hij samen met hun 4 dikke masterclasses van onder andere Franky Rizardo, Mighty Fools, Erik Arbores, La Fuente en de Slam dj’s! met als afsluiter dat een plaat werd gedraait tijdens Clubbin’ op Slam! Na deze ervaring heeft hij veel aan zijn werk gesleuteld en hier en daar wat tips en tricks meegepikt bij andere dj’s en producers waaronder Justin Strikes en Jay Rox.

 

James Stefano

 

09 – 06 – 2013.. Qrittix is de studio in gedoken na de academy en is begonnen te sleutelen aan nieuwe tracks. Al gauw merkte hij dat hij toe was aan iets nieuws en zo ging hij opzoek naar vocalisten en producers om een nieuwe samenwerking mee aan te gaan. Zo kwam hij in contact met James Stefano bekend geworden door Holland got Talent waar hij de halve finale heeft weten te berijken onder de naam Atif & Sugest. Na wat heen en weer mailen zijn we begonnen aan onze eerste track “Clubrocka” die werd uitgebracht op 09 – 06 – 2013 tegelijk met de remix “Looking for Love”. Op dit moment zijn ze weer samen de studio in gedoken en er komen nog heel wat dikke releases van deze 2 boys! Dus hou ze in de gaten!

 

De 3 Musketiers 

 

Een maandje later heeft Qrittix zijn 3e single gereleased in samenwerking met Daniel Diego en B- Funky genaamd “Showdown” de track werd direct goed ontvangen en kwam binnen in de iTunes Charts op #42 en binnen een aantal uur stegen we richting #30!! Ook zijn zij weer met zijn 3en de studio in gedoken en sleutelen ze aan hun 2e track! Support ons en koop de track “Showdown” nu op iTunes https://itunes.apple.com/us/album/showdown-single/id885324093 of beluister hem op Sportify!